سوالات متداول
مرکز تصویر برداری پزشکی تابا
- آتیه سازان حافظ
- بانک رفاه
- تکمیلی ایران
- تکمیلی آسیا
- تکمیلی پارسیان
- طلایی جانبازان و بنیاد شهید
- طلایی فرهنگیان
- تکمیلی سینا
- تکمیلی پاسارگاد و بیمه دی
- سونوگرافی
- ماموگرافی
- رادیولوژی
- سنجش تراکم استخوان
- سی تی اسکن
- ام آر آی
بله؛ برای انجام تمام خدمات در مرکز تابا نیاز به نسخه پزشک (کاغذی یا الکترونیک) است.
پذیرش مرکز همه روزه از ساعت 7 تا 22 آماده پاسخگویی به مراجعین است.
شروع به کار بخش های رادیولوژی، سنجش تراکم استخوان و ماموگرافی، سی تی اسکن و سونوگرافی از ساعت 8 لغایت 22 است.
بخش ام آر آی از ساعت 6:30 صبح لغایت 12 شب و از 12 شب تا 4 بامداد جهت انجام خدمات بیماران خدمت رسانی میکند.
پس از انجام سونوگرافی در کمتر از یک ساعت، میتوانید گزارش کتبی خود را دریافت نمایید.
تمامی تصویربرداریهای دیگر حداکثر تا سه روز کاری پس از انجام، گزارش کتبی تصاویر آماده است.
در تمامی خدمات، بیماران گرامی میتوانند تصاویر خود را (سی دی یا عکس) بلافاصله پس از انجام دریافت نمایند.
ماموگرافی
ماموگرافی نوعی تصویربرداری ساده است که با کمک دستگاه مخصوص تصاویری را از پستانها تهیه میشود.
بله؛ البته در انجام این تست میزان اشعه بسیار کم و ناچیز است.
ماموگرافی برای تشخیص زودرس سرطان پستان بسیار کمک کننده است و همین امر روند درمان و بهبود را سریعتر میکند.
ماموگرافی و سونوگرافی مکمل یکدیگر هستند و هر کدام ارزش تشخیصی خود را دارند. تشخیص این که فرد به کدام روش احتیاج دارد، توسط پزشک تصمیم گیری میشود. اصولا افراد زیر 35 سال به دلیل بافت سینه متراکم از سونوگرافی استفاده میکنند.
اگر در اقوام درجه یک سابقه سرطان سینه وجود دارد؛ سن 35 سالگی برای انجام این تست مناسب است. در غیر این صورت بهتر است در 40 سالگی به بعد اقدام به انجام ماموگرافی کنید.
ماموگرافی به عنوان روشی بسیار ایمن شناخته شده است زیرا دوز اشعه ایکس در انجام این تست بسیار کم است. توجه داشته باید تشخیص به موقع و زودهنگام سرطان سینه از هر گونه آسیب احتمالی اشعه ایکس مهمتر است.
در صورتی که پروتز سینه انجام دادهاید، حتما در هنگام انجام ماموگرافی با پزشک و تکنسین خود هماهنگ کنید. زیرا پروتز میتواند برخی از بافتهای پستان را پنهان کند در نتیجه در انجام تست شما مشکلاتی به وجود میآید.
سونوگرافی
خیر. در این روش از امواج فراصوت استفاده میشود.
در سونوگرافی با کمک امواج صوتی، تصاویری از قسمتهای مختلف بدن بر روی مانیتور تشکیل میشود. در نهایت تفسیر پزشک متخصص سونوگرافی از مجموعه تصاویر به دست آمده به صورت گزارش تقدیم بیمار و پزشک معالج میگردد.
خوشبختانه تاکنون هیچ ضرری از امواج سونوگرافی برای انسان و حتی جنین ثابت نشده است. البته توصیه میکنیم در هنگام بارداری از انجام بی مورد سونوگرافی خودداری کنید.
برای تشخیص برخی از بیماریها استفاده میشود. برای مثال بیماریهای مربوط به کبد، کیسه صفرا، کلیه، طحال، لوزالمعده، آپاندیس، مثانه، رحم، تخمدان، پروستات، تیروئید، پستان، بیضه و برخی از مفاصل از سونوگرافی استفاده میشود.
برای انجام برخی سونوگرافیهای شکمی، افراد باید هشت ساعت قبل از انجام معاینات خود ناشتا باشند. غذاخوردن بر روی سیستم گوارش تاثیر میگذارد و در نتیجه نتایج سونوگرافی دچار اختلال میشود.
برای انجام سونوگرافی دو روش وجود دارد. یکی از روشها سونوگرافی معمولی یا همان سونوگرافی آبدومینال یا شکمی است که از روی شکم انجام میشود. روش دیگر سونوگرافی واژینال است که معمولا در شرایط خاص انجام میشود.
بستگی به تشخیص پزشک زنان ممکن است در شرایط و زمان های مختلف درخواست انجام سونوگرافی داده شود. به طور معمول یک مرتبه در سه ماهه اول بارداری (غربالگری) جهت تشخیص ناهنجاری های جنینی (11-13 هفته) و یک مرتبه در سه ماهه دوم بارداری (غربالگری) جهت تشخیص مالفورماسیون های جنینی (18-22 هفته)، سونوگرافی از جنین نیاز است.
سی تی اسکن
سی تی اسکن یا توموگرافی یک نوع دستگاه تصویربرداری کامپیوتری است که برای تصویربرداری از ساختار داخلی بدن استفاده میشود.
درست است که در سی تی اسکن از اشعه ایکس استفاده میشود. اما طبق اطلاعات به دست آمده این اشعه هیچگونه خطری برای سلامتی افراد ایجاد نمیکند.
در حقیقت از ماده حاجب برای بهتر دیده شدن ناحیه مورد نظر استفاده شود. به صورت کلی این ماده خطری ندارد و تنها برخی از افراد ممکن است به ماده حاجب حساسیت داشته باشند؛ که در این صورت پزشک به راحتی این آلرژی را درمان میکند. بنابراین انجام سی تی اسکن با ماده حاجب برای افراد خطری ندارد.
سی تی اسکن با دوز پایین یک روش معاینه است که در آن تابش اشعه ایکس به صورت قابل توجهی کاهش مییابد.
بله. خانم ها در زمان بارداری باید از انجام سی تی اسکن خودداری نمایند مگر در زمانهای اضطراری به تشخیص پزشک معالج.
رادیولوژی
در رادیولوژی با استفاده از اشعه ایکس تصاویری از بدن تهیه میشود و در نهایت این نتایج توسط رادیولوژیست تفسیر میشود.
ریه، شکم و استخوانها (اعم از جمجمه، سینوسهای صورت، استخوان بینی، ستون فقرات، دندهها، قسمتهای مختلف دست و پا و فک و دهان)
توصیه میشود برای انجام رادیولوژی تلفن همراه و اجسام فلری را از خود دور کنید، همچنین در صورت باردار بودن باید به تکنسین اطلاع دهید.
به صورت کلی برای انجام هر گونه آزمایش و تست که در آن از اشعه ایکس استفاد میشود، بهتر است جواهرات و اجسام فلزی را از خود دور کنید. زیرا این اجسام بر روی کیفیت تصاویر تاثیر میگذارند.
خیر. اما توصیه می شود در صورت امکان تا 24 ساعت پس از تزریق شیر ندهند. همچنین پس از تزریق با مصرف مایعات زیاد، دارو از بدن دفع می شود.
خیر. تا حد امکان از انجام رادیولوژی در دوران بارداری خودداری شود؛ مگر در مواقع بسیار اورژانسی که با هماهنگی با پزشک معالج و زنان باید انجام گیرد.
با توجه به نوع عکس و خدمات هزینه ها متغییر میباشد. برای اطلاع دقیق از هزینه به مرکز مراجعه نموده و یا از طریق سایت درخواست نوبت دهی دهید.
چرا از پزشک معالج خود بخواهید که همیشه تصویربرداری پزشکی شما را به کلینیک تابا ارجاع دهد؟
پرسنل دلسوز
کارکنان دلسوز کلینیک تابا میدانند که آزمایشهای تشخیصی میتواند باعث دلهره و ناراحتی شود و همیشه یکی از همکاران ما در دسترس است تا در مورد سؤالات یا نگرانیها، به شما کمک کند. (تصاویر مجموعه)
در دسترس بودن
ما از 7 تا 22، شنبه تا پنجشنبه، پاسخگوی شما هستیم. قرارگرفتن در مرکز شهر، دسترسی آسان به کلینیک را فراهم می کند. (تماس با ما)
کادر مجرب
رادیولوژیست های ما با تکنسین های آموزش دیده کار می کنند تا تجربه تصویربرداری دلسوزانه و تخصصی را به شما ارائه دهند. رادیولوژیست ها، پزشکانی هستند که پس از اتمام دوره های پزشکی، 4 تا 6 سال آموزش پیشرفته دیده اند و تکنسین های رادیولوژی که از نزدیک با رادیولوژیست ها کار می کنند، 2 تا 4 سال در زمینه فناوری رادیولوژی آموزش می بینند. (معرفی پزشکان) (معرفی کارشناسان)
جوابدهی سریع
جواب، 2 تا 3 روز کاری پس از انجام تصویربرداری به پزشک معالج شما ارائه خواهد شد. ما همچنین یک پورتال بیمار داریم که می توانید به تصاویر خود دسترسی داشته باشید. (مشاهده پورتال بیمار)
امنیت و سلامت
امنیت اطلاعات شما یکی از اولویت های ماست. ما متعهد به ارائه بهترین تجربه تصویربرداری پزشکی و به حداقل رساندن قرار گرفتن شما در معرض تابش اشعه هستیم.
MRI (Magnetic Resonance Imaging)
تصویربرداری تشدید مغناطیسی (امآرآی) یک تست تصویربرداری تشخیصی ایمن، بدون درد و قدرتمند است. فناوری امآرآی بسیار پیچیده است، اما اساساً از یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر بدیع از بسیاری از ساختارهای داخلی بدن استفاده میکند. امارای بسیار ایمن است زیرا از اشعه برای جمع آوری تصاویر استفاده نمی کند. اسکن ها معمولاً در عرض 20 تا 30 دقیقه کامل می شوند.
بیمه های طرف قرارداد:
بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک ملت، بانک تجارت، بیمه ایران، شرکت فلات قاره، تامین اجتماعی، خدمات درمانی، صدا و سیما، کمیته امداد، نیرو های مسلح، ملت، بانک، بانک صادرات، پارسیان
بیمه های تکمیلی:
آتیه سازان حافظ، بانک رفاه، تکمیلی ایران، تکمیلی آسا، تکمیلی پارسیان، طلایی جانبازن و بنیاد شهید، طلایی فرهنگیان
آیا در سونوگرافی از اشعه ایکس استفاده میشود؟
خیر. از امواج بی خطر فراصوت استفاده میشود.
تفاوت سونوگرافی دو ،سه و چهار بعدی چیست؟
سونوگرافی دو بعدی همان سونو معمول و سیاه و سفید است.
سونوگرافی سه بعدی،تصاویر سیاه و سفید نیستند وتصاویر بعد از سونوگرافی به صورت باز سازی شده در می آیند.
سونوگرافی چهار بعدی،همان سونوگرافی سه بعدی است با این تفاوت که تصاویر در همان لحظه بازسازی می شوند.
برای تشخیص سندروم داون چه سونو باید انجام شود؟
سونو NT که در در هفته های 11 تا 13 بارداری انجام می شود.
سونوگرافی چه مدت زمان به خود اختصاص میدهد؟
بستگی به نوع سونوگرافی بین 5 تا 15 دقیقه هر سونوگرافی زمان میبرد.