سرطان سینه, عمومی, مطالب مفید

درد سینه و دلایل آن

درد سینه یکی از شایع‌ترین موردی است که بسیاری از بانوان آن را تجربه می‌کنند. در ابتدای کار ممکن است با احساس این درد افراد بترسند و تصور کنند که به بیماری‌های سخت مانند سرطان مبتلا شده‌اند.

درد سینه انواع مختلفی دارد اما در اکثر مواقع این درد به علت تغییرات هورمونی است. در نزدیکی عادات ماهانه معمولا خانم‌ها سفتی و درد را در سینه‌های خود احساس می‌کنند. بهتر است بدانید بیماری‌های مربوط به بافت سینه در ابتدا علائم و نشانه‌های خاصی ندارند، بنابراین برای پیشگیری از مشکلات و آسیب‌های جدی‌تر باید این درد را جدی بگیرید.

یکی از راه‌هایی که می‌توان با کمک آن مشکلات بافت پستان را به صورت دقیق تشخیص داد، انجام معاینات ماموگرافی و ام آر آی است. تشخیص به موقع بیماری‌های مربوط به سینه تاثیر زیادی در بهبودی و روند درمان شما خواهد داشت.

اگر شما هم برای انجام معاینات خود در انتخاب مرکز حساسیت زیادی دارید، ما به شما مرکز تصویربرداری پزشکی تابا را معرفی می‌کنیم. این مرکز با استفاده از تجهیزات مدرن و همچنین همکاری با کادر پزشکی متخصص، این امکان را فراهم کرده تا به صورت دقیق آزمایش‌های مورد نیاز شما را انجام شود.

در این مطلب به صورت کامل در مورد درد سینه صحبت می‌کنیم و هر آنچه که نیاز است بدانید را توضیح می‌دهیم. در ادامه موارد زیر را بررسی می‌کنیم.

  • درد سینه چگونه است؟
  • علت‌ درد سینه
  • انواع درد سینه
  • روش‌هایی برای بررسی در سینه و مشکلات پستان
  • روش‌هایی برای کاهش درمان سینه

با استفاده از سامانه نوبت دهی غیر حضوری، می توانید به راحتی و از طریق کلیک بر روی دکمه زیر، در سریع‌ترین و دقیق‌ترین مرکز تصویری برداری پزشکی (تابا) نوبت دریافت کنید.

درد سینه چگونه است؟

درد سینه چگونه است؟

همان طور که گفتیم درد سینه همیشه نشان دهنده سرطان نیست. بنابراین اگر این درد را تجربه می‌کنید بهتر است استرس خود را کنار بگذارید و با آگاهی بیشتر در مورد آن، درمان خود را شروع کنید.

طبق آمار به دست آمده حدود 70 درصد بانوان در طول زندگی خود درد سینه را تجربه می‌کنند. شدت و نوع درد بافت پستان در اشخاص متفاوت است و از طرفی برخی از افراد می‌توانند در هر دو سینه یا یکی از آن‌ها تجربه کنند. البته در برخی مواقع افراد در زیر بغل یا سینه خود هم این درد را احساس می‌کنند.

درد سینه می‌تواند خفیف و یا شدید باشد و به صورت معمول افراد سفت شدن بافت پستان، سوزش شدید در برخی از قسمت‌های سینه را تجربه می‌کنند. در ادامه در مورد انواع درد سینه و همچنین علل ایجاد این درد بیشتر صحبت می‌کنیم تا اطلاعات کامل‌تری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

بیماران محترم برای دریافت تصاویر پزشکی خود به صورت مجازی و بدون نیاز به حضور در مرکز تابا، می توانید از طریق کلیک بر روی دکمه زیر و وارد کردن مشخصات، تصاویر پزشکی خود را دریافت کنند.

انواع درد سینه

درد سینه و انواع آن

1) درد سینه دوره‌ای

معمولا رایج‌ترین نوع درد در پستان قبل از یائسگی را درد سینه دوره‌ای می‌گویند. درد سینه‌ دوره‌ای در انتهای چرخه قاعدگی و یا چند روز قبل از این چرخه شروع می‌شود. در این زمان معمولا سینه‌ها سفت و متورم می‌شوند و به همین علت افراد احساس درد می‌کنند.

در بیشتر مواقع این درد پس از اتمام چرخه قاعدگی، کاهش می‌یابد و این نوع از دردها معمولا هر دو سینه، خصوصا قسمت بالایی و بیرونی این بافت را درگیر می‌کنند. بسیاری از افراد درد سینه دوره‌ای را تجربه می‌کنند.

2) درد سینه غیر دوره‌ای

همان طور که از اسمش پیداست این نمونه از درد سینه هیچ ارتباطی با چرخه قاعدگی ندارد. درد پستان غیر دوره‌ای معمولا به صورت احساس سوختن یا دردی تیز در یک یا چند قسمت از بافت سینه احساس می‌شود. درد در نوع غیر دوره‌‌ای می‌تواند به صورت مداوم و پیوسته باشد.

موارد زیر می‌توانند باعث ایجاد درد سینه غیر دوره‌ای شوند.

  • جراحی سینه
  • آسیب به سینه
  • تغییر اندازه بافت پستان
  • سرطان سینه (خوش خیم)

اگر درد سینه را به صورت مداوم تجربه می‌کنید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و معاینات مربوط را انجام دهید.

علت‌های درد سینه چیست؟

درد سینه ؛ کیست سینه

به طور کلی نمی‌توان علت دقیق و مشخصی را برای درد سینه در نظر گرفت. اما برخی از عوامل در ایجاد این درد موثر هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

1) ایجاد اختلال در هورمون‌ها

اختلال هورمون و بر هم خوردن چرخه قاعدگی یکی از رایج‌ترین علت‌های درد سینه هستند. هورمون‌‌هایی که قبل از قاعدگی تغییر می‌‌کنند، در اکثر مواقع باعث تورم و حساسیت پستان می‌‌شوند. این هورمون‌‌ها در طی یک چرخه قاعدگی طبیعی، کاهش یا افزایش پیدا می‌کنند و زمان این تغییرات هورمونی برای هر خانم متفاوت است. در این صورت فرد در بافت پستان خود سفتی و درد را احساس می‌کند. اما این درد نشان دهنده سرطان نیست و معمولا با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کند.

2) کیست سینه

بهتر است بدانید کیست‌های سینه مضر و خطرناک نیستند، اما گاهی اوقات می‌توانند باعث ایجاد درد سینه شوند. اغلب بانوان متوجه می‌شوند که کیست‌های آن‌ها در روزهای قبل از قاعدگی، حساس یا بزرگ می شوند.

در فرایند تشکیل کیست سینه، بافت این ناحیه دو تغییر کلی خواهد داشت. در ابتدا این بافت ضخیم می‌شود و سپس در آن کیسه‌های پر از مایع ایجاد می‌شود. این کیسه‌ها کوچک و عموما بی ضرر و پر از مایع هستند. کیست‌های سینه می‌توانند در یک سینه باشند یا این که می‌توانند در هر دو سینه وجود ایجاد شوند.

3) تغییر اندازه پستان

برخی از دردهای غیر دوره‌ای سینه به علت ایجاد تغییرات در مجاری یا غدد شیری به وجود می‌آیند. این تغییرات در نهایت می‌توانند باعث ایجاد کیست سینه می‌شوند. از طرف دیگر جراحی‌های سینه باعث آسیب به این بافت می‌شوند و در این صورت است که افراد درد را تجربه می‌کنند.

4) مصرف برخی داروها

مصرف برخی از داروها مانند داروهای پیشگیری از بارداری، ضد افسردگی، مصرف استروژن پس از یائسگی و داروهای استروئید می‌توانند باعث ایجاد درد سینه شوند. بنابراین این داروها را حتما با مشورت پزشک خود مصرف کنید.

5) سرطان سینه

سرطان سینه نمونه‌ای از سرطان است که در آن عملکرد تقسیم سلول‌های پستان دچار اختلال می‌شوند. به همین علت ممکن است این سلول‌ها بدون کنترل و بیش از حد تکثیر شوند. بنابراین طبیعی است که افراد در این بیماری درد سینه را تجربه کنند.

عواملی مانند تشخیص به موقع سرطان سینه و شروع درمان موثر، در این پیشرفت و نتایج موفقیت آمیز آن نقش مهمی داشته‌اند. برای اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری پیشنهاد می‌کنیم مطلب سرطان سینه و علائم سرطان سینه را مطالعه کنید.

6) عفونت‌های پستان

برخی مواقع التهاب پستان باعث ایجاد عفونت می‌شود که در این صورت فرد درد سینه را تجربه می‌کند. معمولا در محل التهاب سوزش، تورم و قرمزی ایجاد می ‌شود. تشخیص عفونت ‌های پستان با معاینات بالینی و انجام تصویربرداری‌های پزشکی کاملا امکان پذیر است. در چنین شرایطی بهتر است حتما با یک پزشک متخصص صحبت کنید تا روند درمان و بهبود شما سریع‌تر شود.

درمان درد سینه

درد سینه ؛ درمان مشکلات بافت پستان

درمان درد سینه با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است. در ابتدا بهترین کار این است که مشکلات خود را با پزشک در میان بگذارید و سپس با توجه به شرایط خود درمان را شروع کنید. تحت هیچ شرایطی بدون مشورت با پزشک دارو مصرف نکنید.

1) مصرف داروهای هورمونی

داروهای زیادی برای کاهش درد سینه وجود دارند. همان طور که گفتیم تغییرات هورمونی یکی از علت‌های ایجاد درد پستان هستند. بنابراین برای کاهش این درد برخی از پزشکان مصرف داروهای هورمونی مانند داروهای ضد بارداری و… را توصیه می‌کنند. توجه داشته باشید برای کاهش درد سینه داروهای قوی‌تری هم وجود دارند، اما برخی از آن‌ها عوارض شدیدی خواهند داشت. پس حتما باید برای مصرف این داروها فرد باید تحت نظر پزشک باشد.

2) انجام جراحی

جراحی بافت سینه برای درمان یا پیشگیری از سرطان و درد سینه به دو روش لامپکتومی و ماستکتومی انجام می‌‌شود. در روش لامپکتومی معمولاً کمترین بافت مورد نیاز از پستان برداشته می‌شود. از طرف دیگر برای خارج کردن تومور و حاشیه‌ای از بافت سالم اطراف آن را حذف می کند، بنابراین جراح می‌تواند بخش کوچکی از بافت پستان را بردارد.

در مقابل ماستکتومی روشی است که برای پیشگیری یا درمان بیماری سرطان استفاده می‌شود. در این جراحی هدف اصلی حفط بافت پستان است. برای اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری و راه‌های درمان آن پیشنهاد می ‌کنیم مطلب ماستکتومی را مطالعه کنید.

روش‌هایی برای بررسی درد سینه و مشکلات پستان

1) ماموگرافی

درد سینه ؛ ماموگرافی

ماموگرافی یکی از روش‌های تشخیص سریع سرطان سینه به وسیله تابش پرتوهای خفیف اشعه ایکس است. در این روش بافت پستان و زیر بغل به صورت دقیق مورد بررسی قرار می‌گیرند. برای انجام این تصویربرداری از اشعه ایکس با دز کم استفاده می‌شود. پس از تنظیم محل دقیق دستگاه بر روی بدن، اشعه از پستان عبور می‌کند و تصاویر مورد نظر بر روی نمایشگر مخصوص ثبت می‌شوند.

از سن 20 سالگی بایستی زنان براي انجام ماموگرافی پیگیري و ارجاع گردند. در این سن یک ماموگرافی پایه انجام و در صورت نبود مشکل، به فاصله هر دو سال تکرار می‌شود. برای انجام ماموگرافی، پستان‌ها باید به وسیله صفحه پلاستیکی (کمپرسور) تحت فشار قرار بگیرند تا تصاویر با کیفیتی تهیه شود. در مرکز تصویربرداری پزشکی تابا، جنس این صفحه منعطف است، بنابراین شکل پستان را به خود می‌گیرد و بیمار دردی را احساس نمی‌کند. دستگاه ماموگرافی تابا با کمترین فشار، بهترین تصاویر را تهیه می‌کند.

2) سونوگرافی

درد سینه ؛ سونوگرافی

سال‌هاست که سونوگرافی به عنوان راحت‌ترین و ساده‌ترین راه‌ برای تشخیص بیماری شناخته می‌شود. تصاویر به دست آمده از سونوگرافی اطلاعات بسیار کمک کننده‌ای را در اختیار پزشک قرار می‌دهند و همین امر برای تشخیص بیماری‌ها ضروری است. از طرف دیگر تشخیص به موقع بسیاری از مشکلات، روند درمان و بهبودی افراد را سریع‌تر می‌کند. معمولا انجام این سونو به بانوان زیر 30 سال توصیه می‌شود. در این آزمایش پستان‌ها و زیر بغل را از نظر وجود توده و یا کیست مورد بررسی قرار می‌گیرد.

3) سی تی اسکن

درد سینه ؛ سی تی اسکن مرکز تصویربرداری پزشکی تابا

با کمک دستگاه‌های سی تی اسکن اشعه ایکس به بافت پستان برخورد می‌کند و تصاویر دقیقی از آن را در اختیار پزشک قرار می‌دهد. در حقیقت این روش کاملا ایمن و بی خطر است و بسیاری از افراد پس از انجام آن مشکلات خاصی را تجربه نمی‌کنند و به راحتی به فعالیت‌های ر.زانه خود می‌پردازند. برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم مطلب بهترین مرکز برای انجام سی تی اسکن را مطالعه کنید.

راه‌های کاهش درد سینه

درد سینه ؛ کاهش درد سینه

1) رژیم غذایی سالم و ورزش را جدی بگیرید.

پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سالم علاوه بر اینکه خطر ابتلا به بیماری‌های جدی را کاهش می‌دهد، در کم کردن درد سینه هم بسیار تاثیرگذار است. این رژیم غذایی باید شامل انواع میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان و سبزیجات، چربی‌های سالم، کلسیم و سایر ویتامین‌ها باشد.

یکی از مهم‌ترین روش‌هایی که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها استفاده می‌شود، اصلاح سبک زندگی است. این تغییر از راه‌های افزایش سطح ایمنی و مقاومت بدن، تحرک زیاد است. با انجام ورزش به صورت روزانه ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهید. ورزش منظم می‌تواند چربی‌های بدن را کاهش دهد و مانع از اضافه وزن شود.

2) معاینات خود را جدی بگیرید.

طبق مطالعات به دست آمده، با کمک غربالگری سرطان پستان به وسیله ماموگرافی می‌توان ریسک خطر این بیماری را کاهش داد. شاید با خودتان فکر کنید که این مورد به پیشگیری از سرطان سینه کمک نمی‌کند؛ در حالی که با انجام این معاینات هم می‌توان از سلامت پستان‌ها مطمئن شد، و هم اینکه با تشخیص به موقع سرطان و شروع درمان آن، بسیاری از افراد می‌توانند سالم‌تر زندگی کنند.

آیا درد سینه نگران کننده است؟

معمولا درد سینه که در هنگام چرخه قاعدگی اتفاق می‌افتد، نگران کننده نیست و پس از پایان این دوره این درد بهبود پیدا می‌کند. اما همیشه این درد نشان دهنده سرطان نیست، گاهی اوقات این درد یک هشدار برای عفونت‌ها و التهاب پستان نیز می‌باشد. بنابراین برای یافتن علت درد سینه نگرانی جایز نیست و باید حتما معاینات مربوطه را انجام دهید.

البته درد سینه تنها مختص به بانوان نمی‌باشد، آقایان هم ممکن است این درد را تجربه کنند. بنابراین انجام ماموگرافی و سایر معاینات هم برای آقایان مهم است.

سخن پایانی

درد سینه یکی از دغدغه‌های اصلی بسیاری از بانوان بوده که در این مطلب به صورت کامل در مورد آن صحبت کردیم. هدف اصلی ما آگاهی در مورد مشکلات پستان و پیشگیری از بیماری‌های مربوط به بافت پستان است.

انتخاب مرکز مناسب برای انجام تصویربرداری‌های دقیق از بافت پستان، تاثیر زیادی بر روی نتایج و تشخیص علت درد سینه دارد. مرکز تصویربرداری پزشکی تابا با ارائه پیشرفته‌ترین خدمات و همچنین همکاری با پزشکان مجرب آماده خدمت رسانی به افرادی است که مبتلا بیماری‌های پستان هستند.

برای انجام ماموگرافی، سی تی اسکن و همچنین استفاده از سامانه نوبت دهی غیر حضوری، تنها کافیست بر روی دکمه زیر کلیک کنید؛ تا از سریع‌ترین و دقیق‌ترین مرکز تصویربرداری پزشکی نوبت خود را دریافت کنید.

انتشار: الهام صمصامیان

منابع: breast-pain, health

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *