قرص استئوفوس و تاثیر آن بر پوکی استخوان، موضوعی است که در این مطلب به صورت کامل در مورد آن صحبت میکنیم. همه ما به دنبال داشتن بدنی سالم هستیم و همواره راههایی را انتخاب میکنیم که از سلامتی بدن خود مطمئن شویم.
یکی از بافتهای مهم بدن استخوانها هستند. با افزایش سن و رسوب کلسیم، میزان تراکم این بافت کاهش پیدا میکند. در نتیجه استخوانها ضعیف و شکننده میشوند، در چنین شرایطی افراد بیشتر در معرض بیماری پوکی استخوان قرار میگیرند.
در این بیماری ممکن است استخوانهای بدن با کوچکترین ضربه هم دچار آسیب دیدگی شوند و به همین علت انجام بسیاری از فعالیتهای عادی برای افراد سخت و دشوار خواهند شد. پس بسیار مهم است که میزان تراکم استخوان مشخص شود. در ابتدای کار افراد برای افزایش سطح کلسیم، مصرف مکملها را انتخاب میکنند، قرص استئوفوس مثال خوبی از این مکملهاست.
اما برای اطمینان از استحکام این بافت، بهتر است در ابتدا سنجش تراکم استخوان را انجام دهید؛ سپس با مشورت پزشک خود اقدام به مصرف مکملها کنید. مرکز تصویربرداری پزشکی تابا برای انجام سنجش تراکم استخوان در کنار همکاری با پزشکان مجرب و متخصص از پیشرفتهترین تجهیزات استفاده میکند.
در این مطلب به صورت کامل در مورد قرص استئوفوس و مباحث مهم مربوط به آن صحبت میکنیم و هر آنچه که نیاز است بدانید را توضیح میدهیم. در ادامه موارد زیر را بررسی میکنیم.
- پوکی استخوان یا استئوپروز چیست؟
- تاثیر قرص استئوفوس بر پوکی استخوان
- کاربردهای قرص استئوفوس
- مزایا و معایب مصرف قرص استئوفوس
استئوپروز چیست؟

استئوپروز نوعی بیماری استخوانی است که به تراکم استخوان ارتباط پیدا میکند. این بیماری باعث ضعیف شدن استخوانها و افزایش شکستن آنها میشود، اما به دلیل رخداد آرام آرام، و بدون نشانه آن را “بیماری خاموش” مینامند. افراد مبتلا به این بیماری، تا زمانی که استخوان شکسته نشود، هیچ تغییری در وضعیت خود متوجه نمیشوند.
تاثیر قرص استئوفوس بر پوکی استخوان
برای مقابله با پوکی استخوان و تقویت آنها، از قرص استئوفوس با نام تجاری ®Fosavance استفاده میشود. این قرص، یک ترکیب دارویی از آلندرونیت و ویتامین D3 یا colecalciferol میباشد. ویتامین D3 به استخوانها کمک میکند تا کلسیم را به خوبی جذب کنند. این ویتامین به طور طبیعی توسط بدن تولید میشود، زمانی که بدن با نور خورشید در تماس است و همچنین از طریق مصرف مواد غذایی مانند روغن ماهی در بدن وارد میشود. اما در افراد مسنتر، ممکن است جذب این ویتامین کاهش یابد.
با استفاده از سامانه نوبت دهی غیر حضوری، می توانید به راحتی و از طریق کلیک بر روی دکمه زیر، در سریعترین و دقیقترین مرکز تصویری برداری پزشکی (تابا) نوبت دریافت کنید.
راههای سنجش میزان تراکم استخوان
سنجش تراکم استخوان از طریق چندین روش مختلف انجام میشود. این روشها به منظور تشخیص و ارزیابی پوکی استخوان (کاهش تراکم استخوان) و پیگیری اثربخشی درمانها مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از معروفترین روشها عبارتند از:
۱. دنسیتومتری دوپرتونی: این روش از پرتو ایکس پرقدرت برای اندازهگیری تراکم استخوانها استفاده میکند. یکی از معمولترین و دقیقترین روشهای سنجش تراکم استخوان است. بهطور خاص برای اندازهگیری تراکم استخوانهای غضروفی مانند استخوانهای زانو و کمربند لگن مناسب است.
۲. دنسیتومتری کمی: در این روش نیز از پرتو ایکس استفاده میشود. در این روش علاوه بر تراکم استخوان، حجم ماده استخوانی را نیز اندازهگیری میکنند. این روش برای تحلیل سه بعدی تراکم استخوان استفاده میشود. بهخصوص در محلهایی که تغییرات حجم استخوان مهم هستند مثل نقاط کمربند لگن این روش مناسب است.
۳. دنسیتومتری پرتویی: در این روش، از پرتوهای مختلف، مانند پرتوی ایکس و گاما، برای سنجش تراکم استخوانها استفاده میشود. این روش بهخصوص برای سنجش تراکم استخوانهای دیفیزیل استفاده میشود.
۴. سونوگرافی استخوان: این روش از امواج صوتی برای اندازهگیری تراکم استخوانها استفاده میکند. سونوگرافی معمولاً برای اندازهگیری تراکم استخوانهای پا و پاشنهپا مناسب است.
تعیین روش مناسب سنجش تراکم استخوان، بستگی به وضعیت بالینی هر فرد و منطقههایی که نیاز به اندازهگیری دارند دارد. معمولاً پزشک یا تخصصی مرتبط با استخوانها از این روشها برای تشخیص و پیگیری پوکی استخوان استفاده میکند. در مرکز تصویربرداری پزشکی تابا از روش دگزا برای انجام این تست استفاده میشود.
تست سنجش تراکم استخوان، یک روش برای بررسی استحکام استخوانها است که از اشعه ایکس استفاده میکند. این روش بدون نیاز به آمادگی خاصی، روزانه اجرا میشود. به منظور سنجش میزان تراکم استخوان خود می توایند به مرکز تابا مراجعه کنید و در کمتر از نیم روز از وضعیت سلامت استخوان خود مطمئن شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه میکنیم مطلب بهترین مرکز سنجش تراکم استخوان شیراز را مطالعه نمایید.
بیماران محترم برای دریافت تصاویر پزشکی خود به صورت مجازی و بدون نیاز به حضور در مرکز تابا، می توانید از طریق کلیک بر روی دکمه زیر و وارد کردن مشخصات، تصاویر پزشکی خود را دریافت کنند.
مزایا و معایب استفاده از قرص استئوفوس

استفاده از قرص استئوفوس باعث کاهش سرعت از بین رفتن استخوانهای قدیمی میشود و بهطور همزمان، بدن نیز به ساختن استخوان جدید ادامه میدهد و تراکم استخوان افزایش مییابد. اما این دارو همچون سایر داروها ممکن است برای برخی عوارضی داشته باشد. در ادامه به مزایا و معایب استفاده از این دارو برای بیماران میپردازیم.
مزایای مصرف قرص استئوفوس
معایب مصرف قرص استئوفوس
بعضی از افرادی که مکملهای کلسیم مصرف میکنند، ممکن است با علائمی مانند نفخ، یبوست یا ترکیبی از این مشکلات روبرو شوند. برای کاهش این علائم، میتوان دوزهای کلسیم را در طول روز پخش کرد یا کلسیم را با وعدههای غذایی مصرف کرد.
قرص استئوفوس به عنوان یک مکمل کلسیمی مورد استفاده قرار میگیرد. این قرص ممکن است مقادیر مناسب کلسیم را برای حفظ سلامت استخوانها و پیشگیری از کاهش تراکم استخوان فراهم کند. اما همچنین ممکن است باعث عوارض جانبی نظیر نفخ، یبوست یا دیگر مشکلات گوارشی در برخی از افراد شود. همچنین داروهای مربوط به استخوان و کلسیم معمولا باید برای بیماران کلیوی با احتیاط تجویز شود.
برای مصرف هر نوع مکمل، بهتر است قبل از شروع آن، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا به درستی تعیین شود که آیا این مکمل مناسب و بدون عوارض برای شما است یا خیر. همچنین رعایت دستورات و راهنمای مصرف توسط تولید کننده مکمل نیز بسیار مهم است.